fredag 2 mars 2007

Carib Creole

Så var det äntligen dags för ett nytt försök på Karib Creole efter januaris misslyckande att få fram våra bokade bord.
Igår började vi kvällen på nyöppnade Siesta som har byggt sig en väldigt fin bar och putsat lite på dekoren. De bjöd på utmärkt buffé och en Budweiser som aldrig varit något jag uppskattat inte ens på varma sommarnätter. Hur som helst så hade vi bokat bord till 20.00 men när vi kom till Creole så var det fullt igen men efter en timme kunde alla slå sig ner i de mjuka sofforna.
Förrätten, Accra var friterade vegetariska knyten med tre olika såser.
Accran var långt över förväntan för de såg verkligen inte mycket ut för världen men de var frasiga utan att vara överdrivet flottiga och innehållet var också väldigt bra. Såserna var starka, smakrika och egentligen det som gjorde rätten som serverades i små flätadekorgar.
Till huvudrätt var det ett enkelt val för mig som är vegetarian för det fanns bara en rätt att välja på, rösti.
Röstin var gjord på sötpotatis och serverades med calypsris, majspuré och antillosås, lägg där till en sparris och en tomat.
Själva röstin var ingen smaksensation det var däremot den underbara majspurén och det innovativa calypsoriset.
Drack husets vita till maten som var ett medeltorrt och perfekt vin för att vöga upp den ganska tunga maten. Drinken innan en daqiri var härligt stark och uppfriskande.
Totalt sett en trevlig kväll med ett väldigt trevligt sällskap men jag hade nog hoppats på lite mer hetta och smaksensationer.

1 kommentar:

Mar†in sa...

Grym recension! Men det där med Siesta nya dekor och bar gick mig rakt över huvudet. Får nog gå dit igen när det inte är fullt till bristningsgränsen så man kan få se lite mer.